Timski rad

Dogadjaji

Osnivanje preduzeća Vojvodina Spa DOO Novo Miloševo

12 Dec , 2010  

Vojvodina Spa DOO preduzeće osnovano je decembra 2009. godine. Preduzeće je osnovala Mesna zajednica Novo Miloševo u cilju sprovodjenja svih potrebnih aktivnosti kako bi se realizovao projekat “Turistička destinacija Novo Miloševo” i izgradio savremeni velnes i spa centar u neposrednoj blizini postojećeg dvorca koji potiče iz sredine XIX veka.

Usvajanje master plana za projekat “Turistička destinacija Novo Miloševo”

Usvajanje Master Plana
Pošto je lokalna samouprava, odnosno Mesna zajednica Novo Miloševo, razradila prve planove o izgradnji termalne banje u Novom Miloševu, obratila se Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja gde je dobila podršku za svoj razvojni projekat. Ministarstvo je raspisalo tender na kome je austrijska kompanija “Oberer Consulting GmbH” izabrana da izradi “Master plan turističke destinacije Novo Milloševo”. U junu mesecu 2009. godine predstavljena je radna verzija ovog projekta.
U oktobru iste godine na sednici Skupštine opštine Novi Bečej, a na preporuku državnog sekretara za turizam Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj, usvojen je “Master plan turističke destinacije Novo Miloševo”. Tri meseca kasnije, u decebru 2009. godine osnovano je preduzeće VojvodinaSPA DOO čiji je prvi zadatak bio da pronadje odgovarajući oblik finansijskog ulaganja u projekat. Odlučeno je da to bude javno-privatno partnerstvo, što je u to vreme kod nas bila novost a u Evropi je taj oblik zajedničkog ulaganja države i privatnog kapitala uspešan već decenijama.

, ,